Saturday, January 17, 2015

RED CARPET GIVEAWAY BERSAMA PAPAGLAMZ









Hadiah seperti berikut
1. Pemenang Top Comentator bakal memenangi  Sustained Released Vitamin C yang berharga RM 92.50 (Nak tahu khasiat vitamin C KLIK DISINI) + RM 10.00 Top up - Pemenang dikira untuk blogger yang memberi komen paling banyak di blog ini sepanjang giveaway berlangsung dari 16 January 2015 hingga 28 February 2015

2. Pemenang Sagu Hati x 3 (RM 10.00 Top up)

Cara nak sertai :

    
3. Follow Instagram Papaglamz - Jika ada

Buat entry mengenai giveaway ini di blog, lekat banner yang ala-ala Night Dinner punye Red Carpet tu kuat-kuat dalam entri dan backlink ke entri ni.

Lepas dah publish entry give away, share kan link entry tersebut di ruangan komen di bawah entry ini. Share sekali nama Facebook anda dan Instagram (jika ada).

Contoh :
Hai Papaglamz, saya dah join!!!
[link entry blog]
Facebook : [nama facebook anda]
Instagram : [nama instagram anda]

Senarai peserta akan di update dari masa ke semasa dalam entri ni. Boleh la kita sama-sama CATWALK di blog kawan-kawan sampai PITAM. Hehehehehe.

SEMOGA BRJAYA SEMUA....!!!

Monday, January 12, 2015

Mini Topup Giveaway by Kapas Putih

Mini Topup Giveaway by Kapas Putih
klik banner

Shoping2 di Nat Pokok Getah

Mai..mai..cheq nak ceghita pasal tempat shopping kat Pekan Pauh..kat mana tu? ha..x lain x bukan nat @ pasar sehari yang dinamakan Nat Pokok Getah.Unikkan nama nat ni..tempatnya pun unik sebab kat sini orang meniaga dalam kebun getah..suasana kampung, nyaman, redup, teduh dan angin sepoi2 bahasa....memang bestlah. Waktu beroperasi ialah setiap ahad pukul 8.00 pg hingga 12.00 tghari  Dulu Che Ta pun pernah berlakon kat sini..ceghita Kiah Pekasam. So kalau datang ke Pauh jangan lupa singgah di nat ni.

Macam2 ada kat kat sini sayur mayur, lauk pauk mentah, makanan berat, makanan ringan, barang2 antik, barangan bundle, minyak urut, bantal, pakaian, tudung dan banyak lagi lah..x larat nak sebut aih..so biarlah gambar yang tak seberapa ni berbicara..kikiki


nat pokok getah







Bundle
nak cari barangan lama pun ada

barangan antik
usha barangan terpakai
cash and carry

pakaian kanak-kanak dan wanita
kasut masut (kikiki)
roti, piza, donat dan kek

buah pelam...buah-buah lain pun ada gak

pasemboqqq

ular pun ada..persembahan ularrr

asam, halwa, kurma, kismis dll
barangan plastik..satu singgit
satu singgit..mai..mai..
ikan, udang dan sotong
ikan bilis, ikan kering murah..murah..

luas weh..jalan2 sambil senam kaki


 Di ulangi hanya setiap ahad saja ada nat ni. 5 minit je dari Putri Homestay..













Saturday, January 10, 2015

Segmen : New Year Blogwalking

*klik banner untuk join.


♥ Tarikh tutup : 31 JANUARI 2015
♥ Tujuan segmen nie untuk memudahkan sul dan peserta-peserta blogwalking dan follow blog-blog peserta yang lain.
♥ Senarai peserta akan diupdate setiap hari.
♥ Rajin-rajin kan diri jenguk + follow blog peserta yee. Dapat tambah follower jugak :)


Syarat dia simple jee. Hope segmen nie dapat sambutan. Jom join ramai-ramai :)



Mini Lucky Draw Blog XDramaQueen #3

 
klik banner untuk join

Giveaway Lestari 2015

Klik banner untuk joinGiveaway Lestari 2015,

SEGMEN BLOGSLIST 4 BULAN by Aina Rahim


                                 SEGMEN BLOGSLIST by Aina Rahim
                                
                                               KLIK BANNER FOR JOIN IT
                                            
                                                   DUE DATE : 8 FEB 2015


Segmen Pencarian New Bloglist Cikgu Farha Jan-Feb


Assalamualaikum...

http://www.cikgufarha.com/2015/01/segmen-pencarian-new-bloglist-cikgu.html
Klik banner untuk join :)

Memandangkan semua bloglist CF dah lenyap gara-gara tukar domain tempoh hari, maka CF berhasarat nak cari new bloglist nak tempek semula kat dinding blog CF ni. Insya Allah semua yang sertai CF akan aturkan masuk bloglist CF bagi memudahkan CF bw untuk masa akan datang.

CF akan pilih secara random menggunakan Random.com ye. Jom ramai2 sertai. Takde syarat. Yang penting wajib ada blog hehe. Ikuti langkah kat bawah ni ye :)

Segmen akan tamat pada 20 Jan 2015

Jom join jom!!


Thursday, January 8, 2015

Jom ke Kedah


 Jom ke Kedah. Jalan- jalan habiskan cuti sekolah di Muzium Padi, Pusat Sains Negara Wilayah Utara yang terletak di Gunung Keriang, melihat dinosaur di Balai Seni dan menikmati pemandangan Alor Setar dari Menara Alor Setar.

MUZIUM PADI


Pemandangan sekitar muzium padi...cantik kan?




Ha...nilah Muzium Padi
Tiket..tiket...dewasa RM5..kanak2 sekolah rendah RM2

Jom naik atas puncak gunung dulu

Jom rehat minda..pentas ni akan berpusing perlahan2

menikmati lukisan seolah2 kita memerhatikan aktiviti mereka dari puncak Gunung Keriang



Dah habis...mai kita turun bawah pulak

antara peralatan yang digunakan oleh pesawah

inilah jelapang
banyak info..

pemandangan di waktu senja di tepian sawah...syahdunya

Malaysiaku tercinta

PUSAT SAINS NEGARA WILAYAH UTARA




Kubah Burruj
buruj

nak tau berat anda di planet lain..cuba naik penimbang kat sini


rumah gempa bumi

panjat memanjat
Kecapi Udara


pusat sains yang mengujakan dan berinformasi

DINO TREK DI BALAI SENI NEGERI




pengalaman interaktif dinosaur sehingga 31 Mei 2015
Maiasaurus bersama sarang, telur dan anak
Tyrannosaurus Rex (T-Rex)
Apatosaurus
Stegosaurus
Protoceratops

Spinosaurus
permainan interaktif


MENARA ALOR SETAR


Menara Alor Setar


Melihat pemandangan dari Menara Alor Setar